Vakar biju izdevies Rīgas pilsētā starojošos objektus pavērot. Tā kā nedaudz vēlāk kā plānots ierados Rīgā no – kā tagad reizēm izsakās – perifērijas, tad iznāca konstatēt faktu, ka ar mūsu valsti iet uz labo pusi! Nu, es domāju izšķērdības mazināšanas un darba efektivitātes plāksnē. Respektīvi – pa ausu galam jau biju dzirdējis un tā ari ir – plkst. 23.00 praktiski visi objekti beidz savu aktīvo darbību. Ja ugunskuri Jēkaba laukumā vēl nav izdeguši, tad gluži ar ūdeni gan netiek aplaistīti, bet kur lukturi, tur gan viss pa tumšo.

Kāpēc iet uz labo pusi, kāds romantiski noskaņots vai darbos līdz vakaram aizņemts cilvēks varētu kurnēt – par ko gan lai gaismu spēles nevarētu vērot vismaz līdz pusnaktij, ja ne visu nakti? Bet loģika taču dzelžaina – tā kā pašiem savas elektrojaudas īsti nepietiek, tad neņemot vērā to, ka naktī elektroenerģija vislētākā, taču tomēr – ietaupīts paliek ietaupīts! Turklāt nav nevienam jāmaksā naudiņa par agregātu uzmanīšanu, pogu pārslēgšanu vai ko tādu. Polismeņi gan tur sēž visu nakti klāt, bet tas ari labi – lai neaizstiepj kādu prožektoru saproties.

Pie tā visa ir ari netiešie labumi – ļaudis nebūs vilināti ārpus normālām stundām pa ielām blandīties, tātad, domājams, ies laicīgāk gulēt. Kas savukārt noved pie labāka miega, neaizgulēšanās un tādejādi daudz produktīvāka darba nākamajās dienās. Tā ka viss ir smalki pārdomāts un tikai un vienīgi mūsu pašu labā! 😉

Un kā domājat jūs? 🙂

VN:F [1.9.4_1102]
Rating: 0 (from 0 votes)

Par šo rakstu ir saņemti 2 komentāri

1.
Teica Sīkā:
19. Novembrī, 2008 gadā

Svētku organizatori jau pirms pāris dienām lielijās, ka redz esot sanācis krietni ietaupīt to naudiņu, ko budžetā bija atvēlejusi valsts šim pasākumam :)

2.
Teica desperado:
19. Novembrī, 2008 gadā

nu malači! es taču saku - viss iet uz labo pusi :D

Izsaki savu viedokli