Es gandrīz palēcos no sajūsmas un tās prieka pilnās cēluma apziņas, ka mūsu galvaspilsētā ir tik gudri, prātīgi un visādi citādi cildeni vadoņi, ar kuriem bez bažu tapt izsmietam varu lielīties jebkuram Eiropas vai citas draudzīgās valsts pilsonim, sist pie krūts un teikt ka par mani stāv un krīt, domā par manu labklājību un visādi citādi rūpējas, risinot visas problēmas pēc kārtas! Es teicu – risinot? Piedodiet, īstais vārds būtu – ATRISINOT!

Labi, skaidrs, ka tā ir ironija J Turklāt nedaudz žultaina. Bet padomājiet paši – pats vadonis pilnā nopietnībā iesaka galvaspilsētas satiksmes problēmas risināt – aizliedzot iebraukt Rīgā auto ar nepāra pēdējo ciparu numura zīmē pāra datumos un otrādi (tādejādi spiežot vienu daļu iegādāties vēl vienu auto, otru daļu sūdzēt tiesā par diskrimināciju); kā arī – atļaut Rīgā bez maksas iebraukt tikai Rīgas iedzīvotājiem (tā atkal riskējot ieberzties ar naidu no valsts iestāžu apmeklētāju puses, kuri ne jau aiz laba prāta stumjas pa ‘ūdensgalvas’ ielām).

Iesākumā domāju, nu ko, cilvēks imitē darbību, tad nu gvelž visu, kas pirmais iešaujas prātā. Kam negadās…

Tagad klausos, ir vēl viens gudrinieks – vice-gudrā-galva. Izrādās – nepieciešams daļu dienas darbu pārcelt uz nakti. Iesākumā doma ideāla – skaidrs, ka pārceļot daļu no transporta plūsmas uz mazāk noslogotām stundām, atrisinātos liela daļa problēmu, tik tālu vice-gudrā-galva funktierē pareizi. Bet tieši tikpat pareizi, atļaušos piebilst, cik pareizi ir mēģināt meklēt atslēgu peļķē zem laternas, jo tur ir gaišāk, nevis aiz stūra, kur atslēga patiešām izkrita.

Kā tad šis domā – veikalā preču piegādātājs pats sakrāmēs visu noliktavas plauktos? Vai acīmredzot būs tomēr nepieciešams vēl kāds lieks darbinieks – acīmredzot, keks tiek neģēlīgi maldināts par darbaspēka pietiekamības stāvokli, inflācijas apkarošanas plāniem, darba samaksas kārtību par nakts stundām un citām lietām.

Bet visvairāk uzvilkos, par faktu, ka mērs, vice mērs, visi Satiksmes un visu citu departamentu darboņi šādā veidā vicinot spalvas, lai tik izskatītos pēc darbības, apēd nodokļu naudiņu – ienākuma nodokli taču saņem tieši pašvaldība, kurā esmu reģistrēts. Un cipars varbūt nav mega, bet nav arī nekāds mazais – to redzu katru mēnesi savā algas lapiņā!!!

Velns, tad attapos – labi, ka MANS nodoklis netiek Rīgas liekēžu nagos!!! 😀

VN:F [1.9.4_1102]
Rating: 0 (from 0 votes)

Izsaki savu viedokli